blogginlägg

Z-Roller i vetenskaplig studie

dec 5, 2019 | ZenProducts

Resultat och vår tolkning av den vetenskapliga studien utförd av docent Shaher A.I. Shalfawi och professor Eystein Enoksen vid Norges idrottshögskola.
Studien har pågått i över 2,5 år med fokus på effekten av sportmassage med Z-Roller Pro för återhämtning och träning.

Det är känt att sportmassage fungerar när det gäller återhämtning, men detta är aldrig vetenskapligt bevisat. I denna studie fokuserade de på vad sportmassage gör för dig som idrottsutövare.

Förutom att du återhämtar dig snabbare genom att använda sportmassage, tyckte de att resultatet var mycket intressant. När du använder Z-Roller regelbundet kommer dina muskler att ha en bättre balans än när du inte använder det. Med balans menar vi mer cirkulerade och ”avslappnade”, inte trötta eller stela. Detta i sin tur kommer att resultera i en muskel som är mer flexibel, vilad och stark. En muskel i detta tillstånd kan prestera bättre, bli starkare och att ökad syretillförsel gör att du kan arbeta med en högre laktatnivå än när du är trött och stel. Detta i sin tur gör att du kan prestera på en högre nivå, springa snabbare, lyfta tyngre vikter etc. utan att nödvändigtvis behöva träna mer.

Vi anser också att en muskel i balans kommer att kunna motstå mer belastning, vara mer utrustad för att motstå skador som muskelkramper, muskelspänningar etc. och kunna återhämta sig snabbare genom att ha en bättre cirkulation i muskelvävnaden.

Zen Products och vår Z-Roller är nu, så långt vi kan se, det första företaget i världen som dokumenterar den vetenskapliga effekten av sportmassage.

Så vi anser att denna studie bekräftar vår filosofi:

DET ÄR INTE DE SOM TRÄNAR MEST SOM VAR BÄST UTAN DE SOM ÅTERHÄMTAR SIG SMARTAST! 

Kanske också av intresse…

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.