Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
0

Varukorgen är tom

blogginlägg

Börja med löpning? Så här tar du dig genom din första mil

apr 1, 2020 | Löpning, FlipBelt

När det kommer till att springa din första mil handlar det om babysteg. Om du försöker gå för hårt och för fort på din första utflykt kan det leda till att du inte springer för alltid. Men med rätt plan på plats kommer du att upptäcka att förutom att nå det där 1-milsmålet kan du bli någon som verkligen gillar att springa. Om du är sugen på den där endorfinnivån som löpare alltid pratar om, använd dessa tips för nya löpare.

Värm upp och kyl ner

Det är absolut viktigt att värma upp dina muskler innan du ger dig ut på en löprunda. Detta steg kommer att få dig att känna dig mer bekväm på löpningen och hjälpa till att förebygga skador. Gör några lätta stretchningar före och efter varje löprunda.

Se till att du är uppvätskad
Du kommer inte långt om du inte är ordentligt återfuktad. Se till att du dricker vatten före och efter varje löprunda. Ta med vatten för återfuktning när du är på språng med FlipBelt Hydration Belt.

Ta raster
Pressa inte dig själv att springa non-stop i början. När du känner att du får vind, ta en paus och gå en minut eller två. Börja springa igen när du känner dig redo. Försök att långsamt minska den tid som ägnas åt att gå på dina löpturer under loppet av några veckor.

Ge det tid
Det kanske viktigaste tipset för att springa din första mil är att du inte ska förvänta dig att nå den milstolpen direkt. När du är nybörjare känns ett mål på 1 mil som en långdistanslöpning. Beräkna och ställ in din perfekta löptakt utan att försöka tvinga den. Om du använder regeln ovan och går när du behöver, kan du vänja dig till att gå hela milen. Så småningom måste du stanna för att gå mindre och mer sällan, men det kan ta flera veckor att komma dit, så försök ha tålamod! Om dina första försök att springa en mil inte lyckas, svettas inte. Genom att gå långsamt och arbeta dig upp till ditt löpmål, utsätter du dig för mindre risk för skador och njuta av upplevelsen av att springa ännu mer.

Kanske också av intresse…

5 tips för en bra löpform

5 tips för en bra löpform

Löpning verkar som om det bara borde komma naturligt, men som med alla sporter kan rätt form göra stor skillnad....

Långdistanstempo

Långdistanstempo

Klarar du hela distansen? Om du vill ge dig ut på långdistanslöpning kan du bli lite överväldigad. Oavsett om du...