blogginlägg

3 Proffstips för bättre löpning  

mar 31, 2022 | Löpning, FlipBelt

Löpning är populärt av en anledning! Det är en träningsform som du kan ta med dig praktiskt taget var som helst. Med rätt utrustning och några viktiga löptips för nybörjare kan du maximera din löpupplevelse och se fantastiska resultat. Dessa kommer inte bara att förbättra din kondition, utan hjälper också till att rensa ditt sinne, minska stress och må bättre överlag.om med alla träningsrutiner är variation nyckeln till framgång. Oavsett om du är en nybörjare eller erfaren löpare, prova dessa löptips för att variera din rutin och hålla din kropp i bästa form.

1. Kör korta intervaller

Att springa korta intervaller är ett av de mest effektiva sätten att öka din totala hastighet. Att blanda detta tillvägagångssätt i din löprutin kan också hjälpa till att bygga upp styrka och uthållighet.

Nyckeln till intervallträning är att minimera återhämtningstiden, vilket gör att din puls sjunker precis tillräckligt för att ta itu med nästa intervall igen. Varje period du spenderar med att springa vill du anstränga dig maximalt. Allt du behöver är en timer för att hålla dig inom de intervaller du tilldelar dig själv; koppla in dina hörlurar och ha din telefon till hands i ditt FlipBelt, och ge varje intervall allt du har!

När din rutin utvecklas  under loppet av några veckor kan du öka intensiteten på ditt intervallpass genom att minska mängden återhämtningstid mellan varje aktivitetsperiod. Oavsett om du införlivar ett intervallpass en eller flera gånger i veckan i din rutin, kommer detta tillvägagångssätt att hjälpa dig att bygga upp din hastighet och anaeroba kapacitet över tid.

2. Öka ditt avstånd

Som med allt nytt kommer din löpvana att dra nytta av en konsekvent rutin. Om ditt mål är att öka din förmåga att springa längre sträckor, se till att göra det medvetet för att förbereda dig för framgång. Dra nytta av dessa löptips för nybörjare för att få ut det mesta av din rutin.

Ett träningsprogram med minst ett par dagar i veckan på måttlig distans, och avsluta varje vecka med ett långdistanspass. Med tiden kan du gradvis öka avstånden för vardagspass, såväl som för ditt längre helgpass.

Detta inkrementella, stegvis förbättring,  tillvägagångssätt kommer att hjälpa till att förbättra din totala mentala styrka när du tar dig an de längre avstånden samtidigt som du ökar din uthållighetskondition försiktigt över tiden. Genom att närma dig din distansrutin på detta sätt undviker du också att lägga till för mycket volym för snabbt. Detta kommer att hjälpa till att förhindra skador som vanligtvis uppstår genom att ta itu med för mycket volym för snabbt, såsom benhinneinflammation.

På dina längre löpturer, se bara till att äta ordentligt innan ditt träningspass och håll dig hydrerad längs vägen med ett bälte för vätskeflaska.

3. Fokusera på din teknik och form

Kör som ett proffs

Även om det är viktigt att inte övertänka det, ta lite tid på löpningen varje vecka för att finslipa din teknik och form. Dina fötter, vader och din kropp kommer att tacka dig för att du gör det!

Försök först att fokusera på din fotplacering. Se till att dina fötter slår framför dig, snarare än under dina höfter. Luta dig något framåt medan du springer, och detta hjälper dig att uppnå rätt position.

Genom att luta dig framåt och fokusera på att hålla fötterna framför dig kommer detta också bättre att göra det möjligt för dig att springa på fötterna. Det fruktade hälslaget kan vara mycket påfrestande för dina anklar och vader, vilket gör att de blir väldigt tighta.

Slutligen, se till att hålla huvudet uppe och blicken framåt. Detta kommer att engagera dina magmuskler och minimera den påverkan du annars kan ha på din nedre rygg genom att titta ner mot marken för mycket.

Låt en vän eller en tränare titta på ditt formulär och ge dig tips, eller ta en video från din telefon om du tränar solo. Hur som helst, om du tar dig tid att förfina din form med dessa löptips för nybörjare kommer du att bli en bättre och mer effektiv löpare

/Utochnjut och lycka till därute!

Kanske också av intresse…

5 tips för en bra löpform

5 tips för en bra löpform

Löpning verkar som om det bara borde komma naturligt, men som med alla sporter kan rätt form göra stor skillnad....

Långdistanstempo

Långdistanstempo

Klarar du hela distansen? Om du vill ge dig ut på långdistanslöpning kan du bli lite överväldigad. Oavsett om du...

Delta i ett virtuellt lopp

Delta i ett virtuellt lopp

Att delta i löparevenemang kan vara spännande. Stödet från jublande publik och kamratskapet bland löparna är verkligen...