Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
0

Varukorgen är tom

blogginlägg

Delta i ett virtuellt lopp

mar 31, 2021 | Löpning, FlipBelt

Att delta i löparevenemang kan vara spännande. Stödet från jublande publik och kamratskapet bland löparna är verkligen något att fira. Men det finns också nackdelar med dessa händelser. Du kanske inte kan delta om datum, tid eller plats inte fungerar med ditt schema. Du kan känna press att springa i en viss takt, vilket kan vara skrämmande för nybörjare. Eller så kanske du bara inte gillar att ta itu med tidiga morgontävlingar, stora folkmassor, dåligt väder, parkeringsavgifter och bärbara toaletter. I dessa situationer kan en virtuell löprunda vara ett bra sätt att fortfarande få några av fördelarna med ett personligt lopp utan några av nackdelarna. Så vad är en virtuell körning? Kolla in den här guiden till virtuella löparevenemang för att lära dig mer och få tips för att delta.

Hur en virtuell körning fungerar
Virtuella körningar organiseras online. En grupp eller individ planerar evenemanget och bjuder sedan in löpare att anmäla sig. Sedan kan du genomföra löpningen på din egen tid och i din egen takt. Du kan välja att springa hemma eller med vänner, inomhus eller utomhus. Vissa evenemang tillåter dig till och med att springa vilken dag du vill, medan andra uppmuntrar dig att slutföra ditt lopp på ett visst datum.

Beroende på evenemangets upplägg kan det finnas en konkurrensaspekt på löpningen eller inte. Till exempel kan du bli ombedd att skicka in din tävlingstid, och namnen på de snabbaste löparna kan läggas upp i slutet av tävlingen.

Vad är syftet med en virtuell körning?
I vissa fall är dessa händelser en del av virtuella löputmaningar. Till exempel kan det finnas ett virtuellt lopp för att hjälpa människor att förbereda sig för personliga lopp vid ett senare tillfälle. Detta ger dem en chans att prova olika träningsscheman som leder fram till loppet och testa deras planerade tävlingsritualer, som vilken mat de äter, hur mycket de återfuktar och i vilken takt de springer.

Andra virtuella löparevenemang kan planeras för att hjälpa människor att nå träningsmål, samla in pengar till välgörenhetsorganisationer eller bara njuta av spänningen i ett lopp. Du kan till exempel anmäla dig till ett virtuellt 5K-lopp för att skapa medvetenhet om en viktig sak och uppmuntra donationer från dina vänner och familj. The Couch to 5K (ibland bara kallat C25K) är ett löpprogram som hjälper förstagångslöpare att komma på ett träningsprogram som hjälper dem att arbeta mot en virtuell 5K-löpning på bara nio veckor.

Hur man registrerar sig för virtuella lopp
Vissa traditionella landsvägslopp erbjuder ett virtuellt lopp som en följeslagare till deras personliga evenemang. Detta gör att du kan anmäla dig till ett 5K, halvmaraton eller maraton oavsett var du befinner dig. Om du inte har en specifik ras i åtanke kan du dock gå till webbplatser som VirtualRunEvents.com för att hitta en som tilltalar dina intressen och tillgänglighet.

Tips för virtuell löpning
Har du aldrig kört virtuellt förut? Följ dessa tips för att få ut det mesta av upplevelsen:

Se till att träna precis som du skulle för ett personligt lopp för att slutföra loppet i en takt som gör dig stolt samtidigt som du undviker skador.
Delta i racergemenskapen online. Medlöpare kan vara en stor källa till stöd och motivation.
Se till att du har rätt utrustning för loppet, som kvalitetslöparskor, en milspårare och ett löpbälte för att bära vatten, din telefon, nycklar och andra nödvändigheter.

Kanske också av intresse…

5 tips för en bra löpform

5 tips för en bra löpform

Löpning verkar som om det bara borde komma naturligt, men som med alla sporter kan rätt form göra stor skillnad....

Långdistanstempo

Långdistanstempo

Klarar du hela distansen? Om du vill ge dig ut på långdistanslöpning kan du bli lite överväldigad. Oavsett om du...