Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
0

Varukorgen är tom

blogginlägg

Inne på löpband eller ute i naturen?

feb 1, 2021 | Löpning, FlipBelt

Är det bättre att träna inomhus eller utomhus? Den frågan tynger många löpare, speciellt eftersom löpband är speciellt utformade för deras föredragna träningsaktivitet. Lär dig mer om fördelarna med att springa på ett löpband kontra att springa utomhus för att avgöra vilken som passar dig bäst.

Träningsintensitet: Löpning

En av de största faktorerna att tänka på i den här debatten är kvaliteten på din träning. Du får faktiskt mer muskelaktivering när du springer ute. Det beror på att löpbandsbältets rörelse gör en del av arbetet som driver dig framåt för varje steg. Dessutom kan du löpa större risk för skador på ett löpband eftersom rörelsen är så repetitiv och linjär. I grund och botten är löpning utomhus mer gynnsam för en naturlig löpgång samtidigt som det kräver mer ansträngning.

Bekvämlighet: Löpband

Löpband vinner när det kommer till bekvämlighet. Om du har en hemma kan du säkert springa när som helst, dag som natt. Du kan hålla ett öga på dina barn istället för att ordna barnpassning. Du kan ha vatten i närheten och titta på TV eller lyssna på musik. Att springa ute kräver å andra sidan planering i förväg. Som tur är kan du använda ett FlipBelt för att ta med dig en telefon och hörlurar, en vattenflaska och andra förnödenheter när du springer utomhus.

Kostnad: Löpning

Att springa utomhus är gratis, vilket gör den till den klara vinnaren i denna kategori. Du kan gå ut när du vill utan att behöva betala en krona. Löpband är å andra sidan en relativt dyr investering. De som inte har råd med ett löpband eller inte har plats för ett måste få tillgång till ett gym, vilket kräver månadsavgifter och inte garanterar att en maskin alltid finns tillgänglig när du behöver en.

Kontroll: Löpband

Det är mycket lättare att skapa en kontrollerad inställning när du använder ett löpband. Om du till exempel ska springa ett kuperat lopp, kan du använda löpbandet för att simulera dessa förhållanden (vilket är särskilt användbart om du inte har backar att springa på nära ditt hem). Du kan också kontrollera tempot och enkelt spåra din körsträcka. Det är säkert möjligt att göra dessa saker när du springer utomhus, men det kommer att kräva mer ansträngning och planering från din sida. Genom att använda FlipBelt Zipper Running Belt säkerställer du att du kan ha viktiga föremål i närheten även när du löper på ett kraftfullt löpband.

Miljö och väder: Det beror på

Studier har visat att träning utomhus ger fördelar för ditt mentala välbefinnande. Att vara omgiven av en naturlig miljö hjälper till att minska spänningar och depression och kan göra att du känner dig mer energisk och vitaliserad efter ett träningspass. Däremot kan förhållanden som isiga vägar, extrem värme eller kraftiga stormar utsätta dig för risker när du springer utomhus. När det är mörkt ute är det också viktigt att vidta extra försiktighetsåtgärder genom att bära ett FlipBelt Reflective PT Belt för ökad säkerhet. Löpband, å andra sidan, gör det möjligt att hålla fast vid din löprutin eller klämma in ett träningspass även när vädret ute inte samarbetar.

Löpband och löpning utomhus har var och en sina för- och nackdelar. Att springa utomhus är överlägset för din kondition och muskelaktivering, men löpband kan vara ett bra alternativ när det inte är bekvämt eller säkert. Och även om löpband kan vara bra för tävlingsförberedelser och taktkontroll, är det bäst att inkludera lite utomhuslöpning i din träning också för att få fördelarna med båda.

Kanske också av intresse…

5 tips för en bra löpform

5 tips för en bra löpform

Löpning verkar som om det bara borde komma naturligt, men som med alla sporter kan rätt form göra stor skillnad....

Långdistanstempo

Långdistanstempo

Klarar du hela distansen? Om du vill ge dig ut på långdistanslöpning kan du bli lite överväldigad. Oavsett om du...