Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
0

Varukorgen är tom

blogginlägg

Klä dig för löpning i kallare väder

sep 1, 2020 | Löpning, FlipBelt

Kolla in dina löparkläder för kallt väder för den bästa upplevelsen vid den bästa temperaturen. Om löpare kunde välja en idealisk temperatur för sina bästa löpningar, skulle de flesta välja 10-gradersmärket. Det är villkorens Guldlock – inte för varmt, inte för kallt, men precis lagom. Det här 10-gradersintervallet är i själva verket den sweet spot för maratonprestationer, och fungerar som den temperatur som är mest lagom för de flesta av de bästa avslutningarna, år efter år.

Oavsett om du tränar för att tävla eller bara för att komma ut och njuta av den friska luften, kommer din löpning att vara lyckligast runt 10 grader. Lyckligtvis är vi på väg in i en säsong som serverar många dagar i detta eftertraktade temperaturintervall.

För att dra nytta av det behöver du vad du ska ha på dig när du springer i kallt väder. Nyckeln till höstlöpning och den 10-graders optimala temperaturen kommer att vara skiktning.

Ett av de första besluten du måste göra är shorts eller grödor. De flesta löpare kommer att upptäcka att med rätt lager på toppen kommer shorts att göra susen vid 10 grader. Ett fåtal kommer dock att föredra komforten eller den extra värmen av något på sina ben, så det bästa tillvägagångssättet är att känna till dina personliga preferenser i det avseendet och välja därefter.

I båda fallen kommer du att ha lite utrymme att förvara en telefon, näring och vatten för att göra löpningen en bättre, handsfree-upplevelse. När det gäller ämnet vatten eller sportdryck – lämna det inte bakom dig bara för att temperaturerna inte längre är sommarvarma – du kommer att vilja fortsätta dricka året runt, särskilt när du är ute och springer längre än en timme eller så.

På toppen kommer du att vilja ha ett par lager. De flesta löpare tycker att 10 grader, även om de är idealiska för prestanda, är lite kyliga när de ger sig ut först. Börja med ett baslager av korta ärmar eller till och med en tank, beroende på vad du föredrar när du har värmt upp. Lägg sedan till en lätt, långärmad topp över den. Tänk på en skjorta med kvarts eller halv dragkedja så att du kan släppa in luften när du värmer upp, och sedan enkelt dra av den över huvudet i farten om du inte vill sluta.

Ett annat tillbehör som är värt att överväga i detta temperaturintervall är ett par lätta handskar. Antingen bomull eller tekniskt material duger i det här fallet, eftersom du sannolikt kommer att dra av dem när din egen temperatur stiger ett par kilometer in. Stick dem enkelt i dina FlipBelt- eller Flipbelt-shorts eller grödor och tänk aldrig på dem en sekund .

Beroende på personliga preferenser kan 10 grader vara en temperatur där du överväger att bära en hatt eller öronskydd för lite extra värme i början. Ofta är en enkel löparhatt med brätte allt du behöver här.

Slutligen, när sommarens långa dagar börjar blekna, gör du klokt i att överväga några lampor för synbarhet, och om du springer i mörkret är ett säkerhetslarm eller pepparspray också ett bra komplement. Om du använder musik när du springer, se till att dina hörlurar lämnar dina öron öppna för att höra all närmande trafik eller människor.

Efter att ha fått ihop allt är det enda som återstår ett par bra skor, några strumpor och lite motivation att ta sig ut genom dörren. Men om du är som de flesta löpare är du medveten om att nu är den bästa tiden på året att logga dina mil. Luften är krispig, löven vänder sig och de perfekta 50 graderna händer oftare än inte. Dra nytta av det.

Kanske också av intresse…

5 tips för en bra löpform

5 tips för en bra löpform

Löpning verkar som om det bara borde komma naturligt, men som med alla sporter kan rätt form göra stor skillnad....

Långdistanstempo

Långdistanstempo

Klarar du hela distansen? Om du vill ge dig ut på långdistanslöpning kan du bli lite överväldigad. Oavsett om du...